TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
TÜBİTAK 4001 Ulusal ve Uluslararası Yarışma ve Etkinlik Katılım Desteği Programı Hakkında Duyuru

Değerli personelimiz, Değerli öğrencilerimiz, TÜBİTAK tarafından sizlere duyurulması istenen metin aşağıdaki gibidir: 2007 yılından bu yana Bilim ve Toplum Başkanlığı Destek Programları Müdürlüğü bünyesinde yürütülen programlar ile toplumun farklı kesimlerine yönelik bilimsel etkinlikler yapmayı hedefleyen projeler desteklenerek toplumda bilim kültürü oluşturulması amaçlanmaktadır. Bahsi geçen destek programlarına ek olarak, bu yıl yeni bir destek programı oluşturulmuştur. İlk çağrı dönemi 2 Ağustos - 30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen 4001 Ulusal ve Uluslararası Yarışma / Etkinlik Katılım Desteği'nin 2. çağrısı, 1 Ekim 2024 tarihinde yayınlanmış ve başvuruya açılmıştır. Millî Teknoloji Hamlesinin ana bileşenlerinden olan beşeri sermaye gelişimine katkı sağlamak hedefiyle, öğrenimi devam eden lise öğrencileri ile lise üzeri eğitim düzeyine sahip öğrenci ve yeni mezunların* proje üretmelerini, geri bildirimler yoluyla projelerini geliştirmelerini, geliştirdikleri projelere yönelik düzenlenen yurt içi ve yurt dışı bilimsel ve/veya teknolojik yarışma ve ilgili etkinliklere katılmalarını teşvik etmek amacıyla Bilim ve Toplum Destek Programları 4001 Ulusal ve Uluslararası Yarışma / Etkinlik Katılım Desteği çağrıları yayınlanmıştır.

Başvuru ve ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

08 Ekim 2024 Salı