Kuruluş
Kayseri Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren İşletme Yönetimi Programı, Kayseri Üniversitesi çatısı altında eğitim faaliyetlerine 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında faaliyetlerine başlamıştır.
Program MEDEK sürecindedir.
Program çıktıları
Program Öğrenme Çıktıları
BİLGİ
1 İşletme Yönetimi alanında temel kavramlar, uygulamalar ve gelişmeler hakkında bilgi sahibi olur.
2 İşletmelerde kalite süreçleri ve iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilgi ve beceriye sahip olur ve edindiği bilgilere ek işletmelerde çevreyi koruma noktasında yeterli seviyede bilgiye sahip olur.
BECERİ
3 Sürekli öğrenme prensibi ile işletme yönetimi alanına ilişkin yenilikleri takip eder ve kullanır.
4 Alanın gerektirdiği düzeyde bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanır.
5 İşletmecilik alanında edindiği bilgileri pazarlama, üretim, finans, insan kaynakları, yönetim ve muhasebe alanlarında karşılaşabileceği problemlerde kullanabilir ve çözüm önerisi sunabilme becerisine sahip olur.
YETKİNLİK
6 Düşüncelerini ifade edebilme noktasında ve mesleğini yürüttüğü alanı temsil edebileceği konularda, Türkçeyi iyi kullanarak etkili ve anlaşılır bir iletişime sahip olur.
7 İşyerinde uygulamada karşılaşılan sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
8 İşletme Yönetimi alanında iş fırsatlarını görebilmek ve değerlendirmek amacıyla kendi kariyerini yönetebilir ve değişime açık bir şekilde yaşam boyu öğrenme davranışı kazanır.
9 İşletme Yönetimi alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamasında toplumsal sorumluluk bilincine sahip olarak profesyonel, yasal ve etik ilkeleri anlayabilir ve uygulayabilir.
10 Güncel gelişmeleri takip edebilecek ve meslektaşlarıyla iletişim kurabilecek kadar yabancı dil bilgisine sahip olur.
ALAN ÇIKTILARI
11 Yönetim ile ilgili temel kavramları, yönetim fonksiyonlarını ve yönetim yaklaşımlarını tanımlayabilir, analiz edebilir ve değerlendirebilir.
12 İşletmecilik bilgi ve becerileri ile pazarlama, insan kaynakları, muhasebe, finans, ekonomi, yönetim, sayısal yöntemler, üretim ve dış ticaret alanları ile ilgili süreçleri açıklar.
13 İşletme yönetimi alanındaki bilgi ve becerilerini, ilgili hukuk dalları ve mevzuatları, ekonomi, davranış bilimleri, sosyoloji ve psikoloji gibi disiplinlerle ilişkilendirir.
Program Hedefi
1) Öğrencilerin işletme alanında yaşanan gelişmeleri takip etmesini müfredattaki güncellemelerle desteklemek.
2) Öğrencilerin; pazarlama, üretim, finans, insan kaynakları, yönetim ve muhasebe alanlarında yapacakları stajlarda işletmecilik bilgi ve becerilerini kullanabilme yeteneği kazandırmak.
Program Anahtar Performans Göstergeleri
APG 1. İstihdam Oranı
PAPG 2-3- 4. Sektör Bilgi Paylaşımları
PAPG 5. Proje Sayısı
Program amaçları
PROGRAM EĞİTİM AMAÇLARI
PEA1 Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak çalışabilir
PEA 2 Yönetim kademelerinde, iş sağlığı, güvenliği, çevre ve kariyer konularının önemini anlayarak temel düzeyde gerekli sorumlulukları üstlenebilen bir işletmeci / işletmeciler olabilir.
PEA 3 İşletmelerde pazarlama, insan kaynakları, muhasebe, finans, ekonomi, yönetim, sayısal yöntemler, üretim ve dış ticaret alanlarında etkili iletişim becerilerine sahip insan kaynağı olabilir.
PEA 4 Pazarlama, üretim, finans, insan kaynakları, yönetim ve muhasebe alanlarında kendi iş yerini açıp yönetebilecek nitelikte girişimci olabilir.
EA 5 İşletmecilik alanında çeşitli girişimlerde bulunurken, Ms paket programları kullanarak alanı ile ilgili proje geliştirebilir.
Kazanılan derece
İşletme Yönetimi Önlisans Programı mezunlarına, başarıyla tamamladıkları program sonucunda İşletme Yönetimi alanında önlisans diploması verilmektedir.
Program profili
İşletme Yönetimi Ön Lisans Programı, öğrencilere işletme ve yönetim alanlarında temel bilgileri sağlamayı ve modern iş dünyasında gereken pratik becerileri kazandırmayı amaçlar. Öğrenciler, finans, pazarlama, insan kaynakları yönetimi gibi işletme fonksiyonlarını ve operasyonel süreçleri anlama ve yönetme becerisi kazanırken aynı zamanda takım çalışması ve liderlik becerilerini geliştirme fırsatı bulurlar.
Programın içeriği, işletme yönetimine giriş, finans, muhasebe, pazarlama ilkeleri, insan kaynakları yönetimi gibi temel derslerle zenginleştirilmiştir. Ayrıca, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökme fırsatı bulacakları staj ve proje çalışmaları da programda yer almaktadır. Bu bütüncül eğitim yaklaşımı, mezunların iş dünyasına hızlı ve etkin bir şekilde adapte olmalarını sağlar.
Mezunların İstihdam Profilleri
İşletme Yönetimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar kamu ve özel sektörde çeşitli kademelerde çalışırlar. Programın mezunları pazarlama, satış, muhasebe, finans ve insan kaynakları gibi farklı alanlarda görev yapabilirler. Öğrencilerimizi geleceğin girişimcileri olarak yetiştirmek de İşletme Yönetimi Önlisans Programının amaçları arasındadır.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Bu Programdan mezun olan öğrenciler dikey geçiş yoluyla Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonomi ve Finans, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği, İşletme Yönetimi, İşletme-Ekonomi, Lojistik, Lojistik Yönetimi, Muhasebe ve Denetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Sağlık Yönetimi, Sermaye Piyasası, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, Uluslararası Finans, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finans, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi ve Yönetim Bilişim Sistemleri lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.
TYYÇ – Program Yeterlilikleri İlişkisi
TYYÇ Program yeterliliği tablosu için Tıklayınız
Ders Planları İçin Tıklayınız
Program danışma kurulu
1-Adem SARI (Turizmci, Marmara Group Yön. Kur. Başk.)
2-Osman ÖZLÜ (Mezun Öğrenci)
Bölüm Başkanı: Öğr. Gör. Dr. Nagihan KANTARCI
Mail: nkantarci@kayseri.edu.tr
Katalog Sorumlusu: Öğr. Gör. Dr. Nagihan KANTARCI
Mail: nkantarci@kayseri.edu.tr
Kayseri Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Talas/KAYSERİ