TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
Öğr. Gör. Selda ALKAN Mahkeme Büro Hizmetleri Programının 3+1 Eğitim Modeli hakkında bilgi verdi.

Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Selda ALKAN bölüm bünyesinde bulunan Mahkeme Büro Hizmetleri Programının 3+1 Eğitim Modeli hakkında bilgi verdi.

Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde bulunan Mahkeme Büro Hizmetleri programı Yükseköğretim Kurulu’nun tavsiye kararı olan 3+1 eğitim modelini benimseyerek oluşturduğu müfredatı ile meslek yüksekokulumuzda 3+1 eğitim modeline geçen ilk program olmuştur. YÖK’ün uygun bulması ile 2024 yılında açılan programımız güncel gelişme ve tavsiyelere uygun olarak YÖK’ün önerdiği 3+1 eğitim modeline uygun müfredat ile kurulmuştur. İlk öğrencilerini 2024-2025 eğitim-öğretim yılı itibariyle kabul eden programımız 2025-2026 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde öğrencilerini bir tam dönem boyunca işletmelerde/kurumlarda tam zamanlı mesleki eğitim uygulaması ile donatarak öğrencilerin iş dünyası ile işbirliği halinde günün ihtiyaçlarına uygun olarak deneyim kazanmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli, meslek yüksekokullarında verilen toplam 4 dönemlik eğitim sürecinin ilk üç döneminin örgün öğretim şeklinde, son döneminin ise tam zamanlı olarak uygulamalı eğitim şeklinde yürütülmesidir. Modelin amacı, öğrencilerin örgün öğretim sürecinde edindikleri bilgi ve becerilerin işletmede/kurumda fiilen uygulanması ile öğrencilerin işbaşında deneyim kazanması, sektörü tanıması, işteki görev ve sorumluluklarını yerinde görerek tecrübe edinmesini sağlamaktır. Ana hedef ise iş dünyasının/kurumların ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanı işletme/kurumlar ile birlikte eğitmek ve yetiştirmektir.

04 Ekim 2024 Cuma