×
TUR
KAYÜ Anasayfa
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı

Kuruluş

Kayseri Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Yükseköğretim Kurumu tarafından belirlenen 40 öğrenci kontenjanı kapasitesi ile ilk öğrencilerini kabul ederek eğitime başlamıştır.

Kazanılan Derece

Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Önlisans Derecesi

Program Profili

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı 2 yıllık bir eğitim sürecini kapsamaktadır. Eğitim-Öğretim sürecinde yönetimin temel bilgi alanını oluşturun; Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi, Genel İşletme, Girişimcilik, İnsan Kaynakları Yönetimi, Ticari Matematik ve Örgütsel Davranış dersleri ile birlikte Sağlık Ekonomisi, Sağlık Hizmetleri Pazarlaması, Sağlık Hizmetleri Yönetimi, Sağlık Kurumları Yönetimi, Sağlık Kurumlarında İletişim ve Halkla İlişkiler, Sağlık Bilgi Sistemleri, Sağlık Sigortacılığı, Sağlık Turizmi, Sağlık Kurumlarında Kalite Yönetimi ve Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim dersleri yer almaktadır. Belirtilen yönetim alanı dersleri ile birlikte sağlık çıktıları hakkında bilgi sahibi olmak için Tıbbi Terminoloji, Tıbbi Dokümantasyon ve Halk Sağlığı dersleri de verilmektedir. Sağlık kurumlarında yaşanan teknolojik gelişmeler doğrultusunda sektörün ihtiyaç duyduğu ileri düzey bilgisayar kullanım becerisine sahip öğrenciler yetiştirmek adına teorik ve uygulamalı olarak sunulan Temel Bilgi ve Teknolojileri dersi yer almaktadır. Üniversitemiz ile Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol neticesinde Sağlık Kurumları İşletmeciliği programında öğrenim gören öğrencilerin Sağlık Kurumları Uygulaması I ve Sağlık Kurumları Uygulaması II derslerini İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki hastanelerde yapmaları uygun görülmüştür. Bu doğrultuda 3. ve 4. Yarıyıl dönemlerinde öğrencilerin Sağlık Kurumları Uygulaması dersi bulunmakta ve uygulama derslerinin en az %80`ine devam etmiş olması gerekmektedir. Ayrıca öğrencilerimizin hukuksal yönden temel bilgi sahibi olmaları için Sağlık Hukuku ve Mevzuatı ve İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku dersleri verilmektedir.

Mezunların İstihdam Profilleri

Sağlık kurumları işletmeciliği programı mezunları çeşitli sağlık kurum ve kuruluşlarında görev alabilmekle birlikte hastaneler başta olmak üzere rehabilitasyon merkezleri, sigorta şirketleri, ilaç, tıbbi malzeme ve cihaz üreten veya ithal eden şirketlerde ve sağlık turizmi şirketlerinin ilgili birimlerinde istihdam edilebilmektedir. Üst Derece Programlarına Geçiş Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programını başarıyla tamamlayanların Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile İşletme, İşletme Yönetimi ve Sağlık Yönetimi bölümlerine geçiş yapabilirler.

Üst Programlara Geçiş

Bu programdan mezun olan öğrenciler dikey geçiş yoluyla İşletme ve Sağlık Yönetimi lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.

TYYÇ – Program Yeterlilikleri İlişkisi

TYYÇ-Sağlık Kurumları İşletmeciliği .pdf

Adres ve İletişim Bilgileri (AKTS/DS Koordinatörü)

Program Koordinatörü: Öğr. Gör. Dr. Mustafa ERBİR

Kayseri Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Talas/KAYSERİ

mustafa.erbir@kayseri.edu.tr